Trouwjurk passen, hoe gaat dit nou in zijn werk?

Het moment is aangebroken dat je eindelijk een trouwjurk gaat passen… Zo spannend!!

Uiteraard wil je dat deze afspraak helemaal naar jouw zin verloopt.

Wij hebben wat tips voor je om je perfect voor te kunnen bereiden op jouw pasafspraak en hier alleen nog enorm van te genieten!

  1. Maak een afspraak.

Kijk online welke winkels bij jou passen, past het binnen jouw budget, spreken de merken aan, hebben ze jou maat? Maak 6 tot 8 maanden van te voren een afspraak, zo heeft de styliste alle tijd voor jou gereserveerd om jou optimaal te kunnen helpen.

Let op dat de winkel CBW-erkend is, zo is jouw aanbetaling verzekerd.

  1. Denk van tevoren na over wat jij mooi vindt.

    Kijk bijvoorbeeld op theperfectwedding.nl of maak een moodboard op Pinterest. Pas op met het kiezen van jouw jurk van een plaatje, de jurk ziet er in het echt vaak anders uit en moet je echt aan zien. Luister naar de styliste en pas ook eens iets wat je misschien niet in eerste instantie gekozen zou hebben.

  2. Wie mag er mee?

Let op dat je niet te veel mensen meeneemt tijdens jouw pasafspraak. Neem de mensen mee die dicht bij jou staan en jou goed kennen. Hoe mee meningen, hoe lastiger het wordt om te kiezen.

  1. Stel een budget vast.

Wanneer je de trouwjurk van jouw dromen gevonden hebt, hou er dan rekening mee dat je er nog niet bent. Er komen nog kosten bij voor schoenen, accessoires, lingerie en vermaakkosten. Geef altijd van te voren een budget aan bij de styliste, zij kan hier dan rekening mee houden.

  1. Bereid jezelf voor.

Maak jezelf mooi voor de passessie, hoe jij je het prettigst voelt. Denk na over de neutrale lingerie die je draagt en neem kleine hakjes mee. De bruidswinkel heeft vaak lingerie klaarliggen en schoenen voor jou klaarstaan die je mag gebruiken om te passen.

  1. Luister naar wat jij mooi vindt!

Praat met de styliste, zeg wat je juist en juist niet mooi vindt, loop samen met de styliste door de winkel en pas de jurken waar jij een goed gevoel bij hebt. Meestal zijn dit ongeveer 6-8 jurken per afspraak. Luister ook goed naar de styliste, zij heeft ervaring. De meeste winkels hebben pasmodellen hangen en zijn in de meeste gevallen niet in jouw maat. De achterkant staat dan nog wat open of er zijn clips nodig om het iets te verkleinen. Probeer hier doorheen te kijken. De jurken worden in de juiste maat besteld en vermaakt tot het als gegoten zit!

Jouw droomjurk is de jurk waar jij je het mooiste in voelt, luister dus vooral naar jezelf en laat je niet ompraten door je entourage.

Style de jurk zoals jij mooi vindt, alles mag en niets is te gek. Die prachtige schoenen in een speciale kleur? Geen sluier maar een leuk haaraccessoire? Doe het gewoon en laat je verrassen door de styliste!

  1. Het vermaken van de jurk

Na een maand of 4-5 na het uitkiezen, komt jouw jurk eindelijk binnen! Met de coupeuse ga je kijken wat er moet gebeuren om jouw jurk helemaal af te maken. Kleine werkzaamheden, maken vaak een groot verschil, dus bezuinig hier zeker niet op!